Delegacije Republike Srbije na Svetskoj konferenciji o mladima

Delegacija Republike Srbije učestvovaće od 06. do 09. maja 2014. na Svetskoj konferenciji o mladima, koja se u organizaciji Ministarstva omladine i razvoja veština Šri Lanke održava u Kolombu (Šri Lanka). Delegaciju će predvoditi pomoćnik ministra za omladinu, Snežana Klašnja, a predstavnici mladih biće Milica Škiljević i Aleksandar Linc-Đorđević.

Konferencija ima za cilj da okupi predstavnike vladinog i nevladinog sektora iz 196 zemalja, kao i stručnjake za omladinska pitanja međunarodnih organizacija, kako bi se kroz dijalog pronašli modaliteti za kvalitetnije uključivanje pitanja mladih u ciljeve Postrazvojne agende nakon 2015. godine.

Tokom konferencije, pomoćnik ministra S.Klašnja upoznaće prisutne sa aktivnostima i planovima u omladinskom polju u Republici Srbiji i predstaviti primere dobre prakse iz naše zemlje.

Konferencija će rezultirati usvajanjem Deklaracije, usmerene ka tome da donosiocima odluka iz čitavog sveta skrene pažnju na aktuelne potrebe i prioritete mladih ljudi, uz predlog seta mera za naredni period.
Top