Делегација Србије на омладинском кампу Кине и земаља Централне и Источне Европе

Седмочлана делегација Србије у периоду од 4. до 11. јула 2019. године учествовала је на Трећем омладинском кампу Кине и земаља Централне и Источне Европе „Мост будућностиˮ, који се одржао у градовима Ningbo и Yiwu у Кини. Ради унапређења сарадње младих предузетника и њихових организација, како би се поставила платформа за учешће омладине у сарадњи „16+1ˮ и иницијативи „Појас и путˮ, Кина је позвала осам представника из економског и омладинског сектора Србије, не старијих од 40 година, да учествују на овом догађају.

Учесници су имали прилику да у склопу кампа похађају неколико форума у вези са омладинским предузетништвом, трговином, као и да посете омладински центар, бизнис инкубатор, али и да представе достигнућа својих држава у овим областима, као и културу и обичаје своје земље. Делегацију Србије чинили су Јелена Манић Радоичић из Београдске отворене школе, Џемалудин Паучинац и Ненад Јовановски, чланови владиног Савета за младе, Данка Доловић из Министарства омладине и спорта, Стефан Ћупурдија из компаније Real Choice, Маријана Маринковић из INCentar Hub-а и Милан Тодоровић из City Expert-а.

Одржавање омладинског кампа Кине и земаља Централне и Источне Европе иницирао је кинески премијер Ли Кећанг током Петог састанка председника држава и влада који је у формату „16+1ˮ одржан у новембру 2016. године.

 

 

Top