Delegacija Srbije na omladinskom kampu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope

Sedmočlana delegacija Srbije u periodu od 4. do 11. jula 2019. godine učestvovala je na Trećem omladinskom kampu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope „Most budućnostiˮ, koji se održao u gradovima Ningbo i Yiwu u Kini. Radi unapređenja saradnje mladih preduzetnika i njihovih organizacija, kako bi se postavila platforma za učešće omladine u saradnji „16+1ˮ i inicijativi „Pojas i putˮ, Kina je pozvala osam predstavnika iz ekonomskog i omladinskog sektora Srbije, ne starijih od 40 godina, da učestvuju na ovom događaju.

Učesnici su imali priliku da u sklopu kampa pohađaju nekoliko foruma u vezi sa omladinskim preduzetništvom, trgovinom, kao i da posete omladinski centar, biznis inkubator, ali i da predstave dostignuća svojih država u ovim oblastima, kao i kulturu i običaje svoje zemlje. Delegaciju Srbije činili su Jelena Manić Radoičić iz Beogradske otvorene škole, Džemaludin Paučinac i Nenad Jovanovski, članovi vladinog Saveta za mlade, Danka Dolović iz Ministarstva omladine i sporta, Stefan Ćupurdija iz kompanije Real Choice, Marijana Marinković iz INCentar Hub-a i Milan Todorović iz City Expert-a.

Održavanje omladinskog kampa Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope inicirao je kineski premijer Li Kećang tokom Petog sastanka predsednika država i vlada koji je u formatu „16+1ˮ održan u novembru 2016. godine.

 

 

Top