Delegacija Republike Srbije na regionalnoj konferenciji „Suzbijanje govora mržnje na internetu“

U Budvi se 28-30. aprila, u organizaciji Uprave za sport i mlade Crne Gore i Foruma MNE, održava regionalna konferencija „Suzbijanje govora mržnje na internetu“. 

Konferenciju su zvanično otvorili Igor Vušurović, direktor Uprave za sport i mlade i Serđo Belfor, predstavnik Zajedničkog saveta za mlade Saveta Evrope, a prisustvuje joj preko 40 predstavnika nacionalnih komiteta za borbu protiv govora mržnje iz regiona (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Srbija, Crna Gora).

Delegaciju Republike Srbije predvodi Aleksandra Knežević, rukovodilac Grupe za međunarodnu saradnju i nacionalni koordinator Kampanje. Ona je u radnom delu prisutne upoznala sa aktivnostima i planovima Kampanje u Republici Srbiji, te predlozima za dalji rad regionalnog koordinacionog tela Kampanje.

Prva zajednička aktivnost na regionalnom nivou biće „Regionalni bus protiv govora mržnje“, čiju je realizaciju podržala i Evropska omladinska fondacija Saveta Evrope, a koji će proći kroz sve zemlje regiona kako bi širio poruke mira i tolerancije na zabavan i mladima pristupačan način.
Top