Делегација Републике Србије на регионалној конференцији „Сузбијање говора мржње на интернету“

У Будви се 28-30. априла, у организацији Управе за спорт и младе Црне Горе и Форума МНЕ, одржава регионална конференција „Сузбијање говора мржње на интернету“. 

Конференцију су званично отворили Игор Вушуровић, директор Управе за спорт и младе и Серђо Белфор, представник Заједничког савета за младе Савета Европе, а присуствује јој преко 40 представника националних комитета за борбу против говора мржње из региона (Босна и Херцеговина, Хрватска, Македонија, Словенија, Србија, Црна Гора).

Делегацију Републике Србије предводи Александра Кнежевић, руководилац Групе за међународну сарадњу и национални координатор Кампање. Она је у радном делу присутне упознала са активностима и плановима Кампање у Републици Србији, те предлозима за даљи рад регионалног координационог тела Кампање.

Прва заједничка активност на регионалном нивоу биће „Регионални бус против говора мржње“, чију је реализацију подржала и Европска омладинска фондација Савета Европе, а који ће проћи кроз све земље региона како би ширио поруке мира и толеранције на забаван и младима приступачан начин.
Top