”Циљ – Више младих у спорту!” Министар Удовичић посетио Лучане, Гучу, Чачак, Краљево и Рашку: Држава гради нове сале, поклања вредну спортску опрему, УЛАЖЕ У НАШУ ДЕЦУ!

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је у оквиру редовног обиласка локалних самоуправа посетио Моравички и Рашки округ. Посету Моравичком округу, министар Удовичић започео је у општини Лучани обиласком Основне школе “Академик Миленко Шушић” у Гучи и том приликом обрадовао њене ученике комплетом спортске опреме - кошевима, головима, мрежама за одбојку и са 40 лопти. Министар Удовичић је ову прилику искористио да похвали активности које спроводе ученици ове школе у оквиру програма Министарства омладине и спорта “Млади су закон”.

“Посвећеност и ангажованост ученика и наставника око уређења ове школе како би боравак у њој учинили бољим и лепшим је за сваку похвалу. Сигуран сам да ће им опрема коју смо данас донели учинити спортске активности у школи још садржајнијим и квалитетнијим”, изјавио је министар Удовичић након обиласка школе у Гучи.

Обилазак Моравичког округа министар Удовичић је закључио посетом његовом административном центру - Чачку, где је поставио камен темељац за спортски објекат у којем ће се налазити фискултурна сала за ученике Средње економске школе, као и сала за борилачке спортове и истакао важност улагања у спортску инфраструктуру.

“Улагање у спортску инфраструктуру је предуслов да се настави богата спортска традиција Чачка који је одувек био расадник великих спортских легенди”, изјавио је министар Удовичић.

Своју посету Чачку, министар Удовичић наставио је у Основној школи “Милица Павловић”, где је ученицима  уручио комплет спортске опреме за фискултурну салу.

“Наш циљ је да сваке године у систему школског спорта повећавамо број деце из целе Србије и обезбедимо им што боље услове за тренирање. Настојимо да сваки град у Србији има школе са опремљеним фискултурним салама како би деца имала најбоље услове да се баве физичком активношћу”, закључио је министар Удовичић.

Након тога, министар Удовичић посетио је Краљево где је обишао Основну школу “Живан Маричић” у Жичи у којој је изграђена нова фискултурна сала.

“Ученицима ове школе смо изградили савремено опремљену фискултурну салу коју смо данас додатно опремили новом спортском опремом. Завршетком изградње фискултурне сале створени су услови за одржавање наставе физичког васпитања, као и ваннаставне спортске активности ученика. Циљ свих нас је да нашу децу усмеримо на прави пут и окренемо спортском начину живота. Сигуран сам да ће из ове школе изаћи неки нови шампиони који ће једног дана представљати нашу Србију на светској спортској сцени”, рекао је министар Удовичић.

Затим је министар обишао спортске терене поред Атлетског стадиона у Краљеву, које су заједно реконструисали Министарство омладине и спорта и Град Краљево.

“Велики број деце и младих спортиста на теренима и игралиштима представља прави подстицај за даљи заједнички рад на спровођењу једног од кључних циљева, да децу од раног доба учимо спорту и његовим вредностима. Рекреација је услов доброг здравља и нема алтернативу и зато вас данас позивамо, заједно са свим Краљевчанима, да нам сви спортски терени буду пуни свакога дана”, нагласио је министар Удовичић.

Посету овом крају министар је завршио у Рашки где је прво обишао Основну школу “Рашка” ради поделе спортске опреме и реквизита, а након тога обишао је недавно изграђени пич терен у Баљевцу.

“Улагање у спорт има вишеструке користи и зато ћемо наставити да опремамо фискултурне сале најновијом опремом и повећавамо инфраструктурне капацитете широм Србије. На тај начин стварамо базу која обећава јер и највећи шампиони своје прве спортске кораке направе у фискултурним салама и на игралиштима у свом месту”, закључио је министар Удовичић на крају посете Рашком округу.

Top