”Cilj – Više mladih u sportu!” Ministar Udovičić posetio Lučane, Guču, Čačak, Kraljevo i Rašku: Država gradi nove sale, poklanja vrednu sportsku opremu, ULAŽE U NAŠU DECU!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u okviru redovnog obilaska lokalnih samouprava posetio Moravički i Raški okrug. Posetu Moravičkom okrugu, ministar Udovičić započeo je u opštini Lučani obilaskom Osnovne škole “Akademik Milenko Šušić” u Guči i tom prilikom obradovao njene učenike kompletom sportske opreme - koševima, golovima, mrežama za odbojku i sa 40 lopti. Ministar Udovičić je ovu priliku iskoristio da pohvali aktivnosti koje sprovode učenici ove škole u okviru programa Ministarstva omladine i sporta “Mladi su zakon”.

“Posvećenost i angažovanost učenika i nastavnika oko uređenja ove škole kako bi boravak u njoj učinili boljim i lepšim je za svaku pohvalu. Siguran sam da će im oprema koju smo danas doneli učiniti sportske aktivnosti u školi još sadržajnijim i kvalitetnijim”, izjavio je ministar Udovičić nakon obilaska škole u Guči.

Obilazak Moravičkog okruga ministar Udovičić je zaključio posetom njegovom administrativnom centru - Čačku, gde je postavio kamen temeljac za sportski objekat u kojem će se nalaziti fiskulturna sala za učenike Srednje ekonomske škole, kao i sala za borilačke sportove i istakao važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu.

“Ulaganje u sportsku infrastrukturu je preduslov da se nastavi bogata sportska tradicija Čačka koji je oduvek bio rasadnik velikih sportskih legendi”, izjavio je ministar Udovičić.

Svoju posetu Čačku, ministar Udovičić nastavio je u Osnovnoj školi “Milica Pavlović”, gde je učenicima  uručio komplet sportske opreme za fiskulturnu salu.

“Naš cilj je da svake godine u sistemu školskog sporta povećavamo broj dece iz cele Srbije i obezbedimo im što bolje uslove za treniranje. Nastojimo da svaki grad u Srbiji ima škole sa opremljenim fiskulturnim salama kako bi deca imala najbolje uslove da se bave fizičkom aktivnošću”, zaključio je ministar Udovičić.

Nakon toga, ministar Udovičić posetio je Kraljevo gde je obišao Osnovnu školu “Živan Maričić” u Žiči u kojoj je izgrađena nova fiskulturna sala.

“Učenicima ove škole smo izgradili savremeno opremljenu fiskulturnu salu koju smo danas dodatno opremili novom sportskom opremom. Završetkom izgradnje fiskulturne sale stvoreni su uslovi za održavanje nastave fizičkog vaspitanja, kao i vannastavne sportske aktivnosti učenika. Cilj svih nas je da našu decu usmerimo na pravi put i okrenemo sportskom načinu života. Siguran sam da će iz ove škole izaći neki novi šampioni koji će jednog dana predstavljati našu Srbiju na svetskoj sportskoj sceni”, rekao je ministar Udovičić.

Zatim je ministar obišao sportske terene pored Atletskog stadiona u Kraljevu, koje su zajedno rekonstruisali Ministarstvo omladine i sporta i Grad Kraljevo.

“Veliki broj dece i mladih sportista na terenima i igralištima predstavlja pravi podsticaj za dalji zajednički rad na sprovođenju jednog od ključnih ciljeva, da decu od ranog doba učimo sportu i njegovim vrednostima. Rekreacija je uslov dobrog zdravlja i nema alternativu i zato vas danas pozivamo, zajedno sa svim Kraljevčanima, da nam svi sportski tereni budu puni svakoga dana”, naglasio je ministar Udovičić.

Posetu ovom kraju ministar je završio u Raški gde je prvo obišao Osnovnu školu “Raška” radi podele sportske opreme i rekvizita, a nakon toga obišao je nedavno izgrađeni pič teren u Baljevcu.

“Ulaganje u sport ima višestruke koristi i zato ćemo nastaviti da opremamo fiskulturne sale najnovijom opremom i povećavamo infrastrukturne kapacitete širom Srbije. Na taj način stvaramo bazu koja obećava jer i najveći šampioni svoje prve sportske korake naprave u fiskulturnim salama i na igralištima u svom mestu”, zaključio je ministar Udovičić na kraju posete Raškom okrugu.

Top