"Буди културан"- Културом до знања

Трећу годину за редом пројекат је организован у виду дводневног семинара који обухвата едукативни и практични део, са циљем буђења и одржавања свести код младих о значењу наше културне баштине и разумевања функционисања и организованости културних институција.

У оквиру едукативног дела студентима се пружа прилика да присуствују поучним и занимљивим предавањима које ће одржати бројни стручњаци. Неки од њих су: Славимир Стојановић Футро, Тимотхy Јохн Бyфорд, Славољуб Пушица испред Музеја у Пријепољу. Такође моћи ће да присуствују и панел дискусији коју ће одржати стручњаци испред Тачке комуникације.

Практични део студентма омогућава учешће у решавању студија случаја којима доприносе раду институција које их задају, а једна од њих је Београдска филхармонија. Поред студија случаја о оквиру практичног дела у организацији Позоришта на Теразијама одржаће се занимљива радионица.

По први пут ове године пројекат „Буди културан" имаће дозу такмичарског духа, сви заинтересовани студенти ће моћи да учествују у фото конкурсу на тему „Уметност из мог угла“.

Top