"Budi kulturan"- Kulturom do znanja

Treću godinu za redom projekat je organizovan u vidu dvodnevnog seminara koji obuhvata edukativni i praktični deo, sa ciljem buđenja i održavanja svesti kod mladih o značenju naše kulturne baštine i razumevanja funkcionisanja i organizovanosti kulturnih institucija.

U okviru edukativnog dela studentima se pruža prilika da prisustvuju poučnim i zanimljivim predavanjima koje će održati brojni stručnjaci. Neki od njih su: Slavimir Stojanović Futro, Timothy John Byford, Slavoljub Pušica ispred Muzeja u Prijepolju. Takođe moći će da prisustvuju i panel diskusiji koju će održati stručnjaci ispred Tačke komunikacije.

Praktični deo studentma omogućava učešće u rešavanju studija slučaja kojima doprinose radu institucija koje ih zadaju, a jedna od njih je Beogradska filharmonija. Pored studija slučaja o okviru praktičnog dela u organizaciji Pozorišta na Terazijama održaće se zanimljiva radionica.

Po prvi put ove godine projekat „Budi kulturan" imaće dozu takmičarskog duha, svi zainteresovani studenti će moći da učestvuju u foto konkursu na temu „Umetnost iz mog ugla“.

Top