Боровчанин: Верујем у честиту и чисту Србију

Боровчанин је оценио да се волонтерским камповима активира велики број младих, који се тако и међусобно повезују.

“То је прилика да омладина испољи своју енергију кроз солидарност и обнову, али и да јој се организују курсеви за разне вештине и знања, културни, уметнички и забавно-спортски програм“, предлаже Боровчанин.

Према његовим речима, такви кампови и акције ће бити прилика да млади отпутују у друге градове и упознају Србију и Српску, стекну нова пријатељства, ураде нешто за заједницу, навикну на тимски рад, и тако на квалитетан начин употпуне своје слободно време и постану бољи чланови друштва.

Он је нагласио да друштво мора вредновати волонтере уместо оних који су подобни, полтрони или чланови и додао да се на тај начин обнавља систем вредности.

“Поплаве су нас пробудиле из дубоког моралног сна али и отвориле очи да видимо муљ који су деценијама направиле поплаве незнања, неморала и грамзивости. Зато морамо чистити себе, своје окружење, своју Србију и Српску од свакојаких прљавштина, да бисмо чистије и часније живели. Верујем у чистију Србију и Српску коју само са омладином можемо створити", закључио је државни секретар Боровчанин.

Top