Borovčanin: Verujem u čestitu i čistu Srbiju

Borovčanin je ocenio da se volonterskim kampovima aktivira veliki broj mladih, koji se tako i međusobno povezuju.

“To je prilika da omladina ispolji svoju energiju kroz solidarnost i obnovu, ali i da joj se organizuju kursevi za razne veštine i znanja, kulturni, umetnički i zabavno-sportski program“, predlaže Borovčanin.

Prema njegovim rečima, takvi kampovi i akcije će biti prilika da mladi otputuju u druge gradove i upoznaju Srbiju i Srpsku, steknu nova prijateljstva, urade nešto za zajednicu, naviknu na timski rad, i tako na kvalitetan način upotpune svoje slobodno vreme i postanu bolji članovi društva.

On je naglasio da društvo mora vrednovati volontere umesto onih koji su podobni, poltroni ili članovi i dodao da se na taj način obnavlja sistem vrednosti.

“Poplave su nas probudile iz dubokog moralnog sna ali i otvorile oči da vidimo mulj koji su decenijama napravile poplave neznanja, nemorala i gramzivosti. Zato moramo čistiti sebe, svoje okruženje, svoju Srbiju i Srpsku od svakojakih prljavština, da bismo čistije i časnije živeli. Verujem u čistiju Srbiju i Srpsku koju samo sa omladinom možemo stvoriti", zaključio je državni sekretar Borovčanin.

Top