Београд центар светског веслања

На Регатној стази  Савског језера од данас до 7. маја  одржаће се Светски куп у веслању који је прво велико окупљање веслача у овој сезони. За медаље ће се борити 450 веслача и веслачица из 26 земаља у 16 дисциплина, а боје наше земље на првом Светском купу браниће десеторица репрезентативаца у пет чамаца.

Ово велико такмичење у Београду, на Ади Циганлији, је још један доказ да је Србија већ препозната као добар организатор међународних такмичења, али и као добар домаћин. Надамо се да ће сви учесници, око 700 такмичара, делегата и техничког особља као и гости који прате такмичење, из нашег главног града понети најлепше утиске као што је био случај и са претходним великим међународним такмичењима.

„Београд поново шаље прелепу слику спорта у свет, а публика  на Савском језеру има прилику да гледа спектакуларно такмичење светске веслачке елите. Позивам све љубитеље веслања да дођу на Аду Цигалнију, уживају у такмичењу и навијају за наше репрезентативце, којима желим пуно успеха“, поручио је министар Удовичић.

 „Веслачки савез Србије има велико искуство са организацијом великих такмичења на нашој прелепој Регатној стази на Савском језеру. Ову прилику користим да се најсрдачније захвалим Министарству омладине и спорта Републике Србије, које је снажно подржало организацију овог такмичења. Такође, захваљујем се на великој подршци Граду Београду и Јавно-комуналном предузећу „Ада Циганлија“, затим Светској веслачкој федерацији, која нам је указала огромно поверење да организујемо овако велики догађај, као и свим члановима Организационог комитета и волонтерима који су дали и даће немерљив допринос да се и овога пута као домаћини покажемо у најлепшем светлу“, истакао је Јевремовић, директор Организационог комитета.

Светски куп се одржава од 1997. године, а чине га три регате, после чега се проглашавају укупни победници. Светски куп у Београду је први ове године, други ће бити одржан у Познању (Пољска) од 16 - 18. јуна а трећи у Луцерну (Швајцарска) од 7 - 9. јула.

Top