Beograd centar svetskog veslanja

Na Regatnoj stazi  Savskog jezera od danas do 7. maja  održaće se Svetski kup u veslanju koji je prvo veliko okupljanje veslača u ovoj sezoni. Za medalje će se boriti 450 veslača i veslačica iz 26 zemalja u 16 disciplina, a boje naše zemlje na prvom Svetskom kupu braniće desetorica reprezentativaca u pet čamaca.

Ovo veliko takmičenje u Beogradu, na Adi Ciganliji, je još jedan dokaz da je Srbija već prepoznata kao dobar organizator međunarodnih takmičenja, ali i kao dobar domaćin. Nadamo se da će svi učesnici, oko 700 takmičara, delegata i tehničkog osoblja kao i gosti koji prate takmičenje, iz našeg glavnog grada poneti najlepše utiske kao što je bio slučaj i sa prethodnim velikim međunarodnim takmičenjima.

„Beograd ponovo šalje prelepu sliku sporta u svet, a publika  na Savskom jezeru ima priliku da gleda spektakularno takmičenje svetske veslačke elite. Pozivam sve ljubitelje veslanja da dođu na Adu Cigalniju, uživaju u takmičenju i navijaju za naše reprezentativce, kojima želim puno uspeha“, poručio je ministar Udovičić.

 „Veslački savez Srbije ima veliko iskustvo sa organizacijom velikih takmičenja na našoj prelepoj Regatnoj stazi na Savskom jezeru. Ovu priliku koristim da se najsrdačnije zahvalim Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, koje je snažno podržalo organizaciju ovog takmičenja. Takođe, zahvaljujem se na velikoj podršci Gradu Beogradu i Javno-komunalnom preduzeću „Ada Ciganlija“, zatim Svetskoj veslačkoj federaciji, koja nam je ukazala ogromno poverenje da organizujemo ovako veliki događaj, kao i svim članovima Organizacionog komiteta i volonterima koji su dali i daće nemerljiv doprinos da se i ovoga puta kao domaćini pokažemo u najlepšem svetlu“, istakao je Jevremović, direktor Organizacionog komiteta.

Svetski kup se održava od 1997. godine, a čine ga tri regate, posle čega se proglašavaju ukupni pobednici. Svetski kup u Beogradu je prvi ove godine, drugi će biti održan u Poznanju (Poljska) od 16 - 18. juna a treći u Lucernu (Švajcarska) od 7 - 9. jula.

Top