50 младих добија посао у НИС-у

Министар Удовичић изјавио је да је запошљавање младих приоритет Владе Србије, имајући у виду да је две петине младих људи без посла. „Министарство омладине и спорта успоставља сарадњу с најуспешнијим компанијама које послују у нашој земљи, како бисмо младима отворили пут до првог посла. Споразум који смо господин Кравченко и ја потписали има за циљ управо запошљавање младих у Србији. Он је круна досадашње сарадње Министарства омладине и спорта и омогућиће младима из занимања која су потребна НИС-у да се запосле и живе од свог знања и рада у Србији“, рекао је Удовичић.

Министарство омладине и спорта и „НИС-Гаспромњефт“ успоставили су успешан модел сарадње кроз пројекат запошљавања младих у дефицитарним областима тржишта рада. Педесет младих људи, који успешно прођу обуку за занимања неопходна НИС-у, добиће посао у тој компанији. Овај пилот-пројекат, који је почео 1. децембра, обухвата обуку за 20 заваривача и 30 торњаша. У Зрењанину, где се обука одржава, одзив заинтересованих је био јако велики, што упућује на потенцијал за наставка сарадње и наредне године.

Према речима министра омладине и спорта, сарадња Министарства и НИС-а је модел којим се показује да је могуће превазићи проблем неусклађености образовног система са тржиштем рада.

„Очекујемо да овај пројекат заживи и да наредне године обухвати више младих, с обзиром на велике кадровске потребе НИС-а. Сарадња коју Министарство омладине и спорта има са компанијом НИС је доказ да, када се успоставе прави односи с привредом, запошљавање младих и грађење каријере у Србији јесте могуће“, поручио је министар.

Top