“ЖЕЛИМО СРБИЈУ НА ПОБЕДНИЧКИМ ПОСТОЉИМА!” Министар Удовичић посетио Суботицу, Бачку Тополу и Кулу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић наставио је редовне активности Министарства омладине и спорта у оквиру којих обилази локалне самоуправе широм Србије, посетом граду Суботици и општинама Бачка Топола и Кула.

Том приликом, реализујући вишегодишњи програм опремања фискултурних сала, нове комплете спортске опреме и реквизита, су добиле и основне школе “Свети Сава” из Суботице, “Никола Тесла” из Бачке Тополе, као и “Исидор Бајић” из Куле.

У друштву олимпијског шампиона и председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека, министар Удовичић обишао је Пливачки клуб “Спартак Прозивка” из Суботице, Теквондо клуб “Бајша” из Бачке Тополе и Рукометни клуб “Црвенка” из Црвенке у Спортском центру “Слободан Чиле Мишковић” у Црвенки, чија је реконструкција, као што је и обећано, недавно завршена.

“Данас сам са олимпијским шампионом и председником Спортског савеза Давором Штефанеком имао прилику да разговарам са младим спортистима и спортским радницима, јер само директно и непосредно можемо у отвореном разговору са њима да анализирамо њихове потребе и начине на које бисмо њихов рад подигли на још виши ниво. То је предуслов да у Србији стасавају нови шампиони. Настављамо са одговорним улагањима у спортску инфраструктуру, која никада нису била већа. Наш циљ је још већи број медаља и српска застава на сваком победничком постољу, а ово је пут ка томе.

Такође, увек нам је задовољство да се дружимо са нашим најмлађим спортистима и чујемо шта они имају да нам кажу, јер нам је то увек најискренији показатељ тога како радимо. Кад имате одговоран приступ ономе што радите, не постоји недостижан циљ - то је нешто чиме се водимо, али и порука коју желимо да пренесемо како нашим спортистима, тако и нашим најмлађима којима спорт можда неће бити животни избор али свакако треба да буде део сваког дана“ – истакао је министар Удовичић.

Top