Завршени радови на објекту спортске хале „Дом партизана“ у Лесковцу

Министар Вања Удовичић посетио завршени објекат спортске хале у Лесковцу намењен бављењу спортом на свим нивоима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио Лесковац, важан културни и привредни центар југа Србије и град дуге и богате спортске историје. У разговору са градоначелником др Гораном Цветановићем , министар је истакао важност улоге спорта у граду чији Спортски савез  обједињује активности 110 клубова и удружења, и у коме се редовно остварује велики број пројеката за подстицање и опособљавање омладине за активније учешће у свим сферама друштвеног живота, запошљавање, волонтаризма и осталих сегмената из Националне стратегије за младе.

Министар је обишао и локацију спортске хале „Дом Партизана“ у Лесковцу, важног инфраструктурног центра за развој спорта југа Србије - на чијем објекту су завршени грађевински радови крајем новембра. Пројекат изградње, започет 2011. године - поново је покренут у јулу 2018. и окончан крајем новембра, за шта је Министарство омладине и спорта издвојило око 60 милиона динара.

Спортска хала „Дом партизана“ - део истоименог спортског комплекса постављеног средином прошлог века, вишенаменски је затворени спортски објекат последње генерације. Чине је спортски терен, свлачионице са пратећим просторијама, простори намењени за судије, делегате и тренере, простор за опрему, медицински блок, простор за гледаоце, трибине са галеријом и техничке просторије. Хала се може користити за организовање тренинга, школских, студентских, локалних, регионалних, државних и међународних спортских такмичења; корисници овог објекта ће бити млади, рекреативни и професионални спортисти.

Посебно и значајно место лесковачког спорта заузима школски спорт кроз који годишње прође више од 5.000 деце. Због тога је изградња „Дома партизана“ важан корак ка унапређивању инфраструктуре у граду који већ више од једног века негује спортску традицију признату у Србији и широм региона.

„Изузетно ми је драго што ће град богате традиције спортских успеха ускоро добити вишенаменски спортски објекат најсавременије врсте. Хала „Дом партизана“ је један од најважнијих пројеката спортске инфраструктуре овог дела Србије, и одлични услови које ће пружати за организацију тренажних активности, спортских манифестација и такмичења значајно ће утицати на даљи развој система спорта, његове популарности и афирмације у смислу здравог начина живота међу свим генерацијама житеља лесковачког округа“, истакао је министар Удовичић.

Top