Усвојене Прелиминарне листе за најбоље студенте у Србији за школску 2016/17. годину

Министарство омладине и спорта – Фонд за младе таленте саопштава да je на 71. седници, одржаној 27. фебруара 2017. године, којом је председавао министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Вања Удовичић, донета Одлука о усвајању Листе прелиминарних резултата по Конкурсу за стипендирање до 850 најбољих студената завршних година основних академских студија и до 400 студената завршних година мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2016/17. годину.

На овогодишњи конкурс Фонда, који је трајао од 28. децембра 2016. године до 27. јануара 2017. године, пријавило се укупно 1991 кандидат. Листу прелиминарних резултата чине Листа кандидата који испуњавају све услове конкурса са основних академских студија и мастер академских студија, Листа кандидата који су изјавом дали сагласност да државни орган прибави податке из службене евиденције и за које се тренутно провера статус држављанства, а који су доставили сва обавезна документа предвиђена условима конкурса и Листа кандидата који не испуњавају услове конкурса и (или) имају непотпуну документацију.

Сви кандидати који су поднели пријаве на конкурс могу поднети примедбе Фонду за младе таленте најкасније до уторка, 7. марта 2017. године.

Након рока предвиђеног за примедбе биће утврђена Листа добитника стипендије.

Наведене листе истакнуте су на интернет презентацији Министарства омладине и спорта – www.mos.gov.rs и Фонда за младе таленте Републике Србије – www.fondzamladetalente.rs.

Уз наведене листе објављена је и информација о начину и роковима подношења примедби по наведеном конкурсу.

Листу можете преузети ОВДЕ.

Top