Удовичић у обиласку омладинског спортског кампа „Караташ“

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и директор Завода за спорт и медицину спорта Горан Бојовић, обишли су данас радове на реконструкцији омладинског спортског кампа „Караташ“.

„Реконструкција Караташа један је од најзначајнијих инфраструктурних пројеката Министарства омладине и спорта. Желимо да ово буде спортски центар, али не само то, већ и да овде окупљамо младе из целе земље и региона. Караташ је већ скоро пет деценија позната дестинација специјализована за спортске припреме. У кампу је у последње две године било 14000 ноћења, а ове године је већ до сада договорено са спортским савезима 8000, а очекује се и до 12000 ноћења, што говори у прилог оправданости ове инвестиције“, рекао је Удовичић.

Удовичић је нагласио да је најважнији задатак да се, пре свега младима, врати овакав објекат од којег се много очекује.

Он је додао да је ово прави пример како се изградњом спортске инфраструктуре улаже у спортски туризам, али и да се на прави начин иде према циљу Министарства омладине и спорта што је децентрализација спорта како би спорт приближили свима. Намера нам је да унапређењем спортске инфраструктуре у Србији, повећавамо капацитете, обезбеђујемо много боље услове од других и тако постанемо лидер у региону за припреме спортиста.

Министарство омладине и спорт  и Завод за спорт и медицину спорта кроз прве две фазе уложили су укупно око 145 милиона динара.

Завршна фаза ће се реализовати током 2017. године и  обухватиће реконструкцију два смештајна објекта, постављање тартана на већ изграђеном кошаркашком терену и замену паркета у спортској хали. За последњу фазу издвојено је још 80 милиона динара.

 

Top