Удовичић: „После шест деценија Србија центар европске атлетике“

Министар омладине и спорта Вања Удовичић два дана уочи Европског првенста у атлетици обишао је Kомбанк арену, која је спремна за прави спектакл. Поред министра догађају су присуствовали и државни секретар за спорт, Предраг Перуничић, директор Атлетског савеза Србије, Слободан Бранковић, као и председник Атлетског савеза Србије, Веселин Јевросимовић.

„Организација великих међународних спортских такмичења је постало нормално за Србију и Београд. Пре годину дана овде су били базени, што се тада сматрало технолошким чудом, а сада померамо границе са атлетском стазом. Организацијом Европског првенства желимо да се одужимо свим атлетичарима за сјајне резултате и 13 медаља које су освојили у последње три године ”, рекао је Удовичић.

 

Ово је сјајна прилика за промоцију спорта, али и Београда и Србије. Очекује се долазак око 700 такмичара из 48 земаља,  док ће се број туриста и гостију нашег града мерити у хиљадама.

„Пратити ово такмичење биће јединствен доживљај. Љубитељи атлетике ће након шест деценија, имати прилику да у Србији уживо прате такмичење европских атлетских асова. Искористио бих прилику да још једном позовем све грађане да дођу у што већем броју и бодре наше атлетичаре, али и уживају у овом спектаклу“, истакао је министар Удовичић.

Влада Републике Србије је за ово такмичење обезбедила део опреме која ће после такмичења бити постављена у неким од градова Србије, чиме ће се унапредити спортска инфраструктура у земљи и повећавати капацитет базичног спорта у Србији.

Испит из организације европских такмичења у ватерполу и футсалу је успешно положен, сада је ред на атлетику, краљицу спортова.

“Имаћемо прилику да уживо гледамо Ивану, Асмира, Амелу, Лазара, Милоша, али и остале наше такмичаре, којима од срца желим да освоје што више медаља и оборе своје рекорде, у својој земљи, пред својим навијачима јер знам колико је то важно за сваког од њих, али и за Србију“, рекао је за крај министар Удовичић.

Подсетимо, Европско атлетско првенство у дворани се одржава у Комбанк Арени од 3. до 5. марта, на којем ће боје наше земље бранити 12 такмичара.

Top