Удовичић поносан на сјајно организовано Eвропско првенство у рвању

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са освајачима медаља, као и челницима савеза у Палати Србија, где су заједно сумирали утиске о недавно завршеном Европском првенству у Новом Саду, где је Србија освојила чак три медаље.

„Веома ме радује што је Србија још једном имала прилику да се покаже као успешан домаћин великог спортског догађаја као што је Eвропско првенство у рвању.  Број од 850 такмичара из 38 земаља и 6500 забележених ноћења за време трајања првенства довољно говори о величини и значају овог догађаја, а посебно сам поносан на чињеницу да је Светска рвачка организација наше домаћинство прогласила за једно од најбоље организованих у историји“, рекао је Удовичић.

Он је истакао да је циљ да се у Србији организује што већи број такмичења, да се привуче што већи број страних спортиста и на тај начин се развије спортски туризам, популаризује спорт, јача инфраструктура и омогући нашем народу да уживо гледају и бодре наше шампионе.

Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић уручио је министру Удовичићу медаљу и статуу за изузетан допринос развоју рвачког спорта у Србији и искористио прилику да се још једном захвали Министарству омладине и спорта на великој подршци.

Осим преставника Рвачког савеза Србије, пријему су присуствовали и наши освајачи медаља, Давор Штефанек, Кристијан Фрис и Александар Максимовић, као и државни секретар за спорт Предраг Перуничић.

Top