Удовичић на свечаном отварању Светског првенства за јуниоре у ватерполу

Mинистар омладине и спорта Вања Удовичић свечано је отворио на базену СЦ "Милан Гале Мушкатировић" 19. Светско првенство за јуниоре коме ће Београд од 5. до 13. августа бити домаћин.

„Будућност светског ватерпола је данас овде, у Београду. Ви ће те у наредним годинама и деценији покретати наше емоције, чинити нас срећним, еуфоричним, а понекада и тужним. Ваша имена славиће хиљаде поклоника ватерпола широм света и ви ће те живети за овај спорт и живећете са њим. За неке од вас ово је прво велико, светско такмичење и можда онај прави почетак ваших каријера. Неки од вас први пут бране боје својих земаља и због тога се осећајте поносним и привилегованим“, рекао је Удовичић.

Он је додао и да Србија и Београд широм раширених руку дочекују пријатеље и спортисте.

„Посебно место у срцима домаћина резервисано је за ватерполо и због тога сам сигуран да ће сви одавде понети само најлепше успомене проткане пријатељством и срдачности. Срећно свима“, поручио је Удовичић.

Свечаној церомонији отварања шампионата присуствовао je и Милорад Кривокапић, председник Ватерполо савеза Србије.

„Велика је част што је Светска федерација водених спортова ФИНА указала поверење Ватерполо савезу Србије, Србији и граду Београду за организацију овог првенства и пружила нам прилику да угостимо најбоље светске јуниорске ватерполо репрезентације. Ватерполо је најтрофејнији спорт Србије, у Србији има дугу и успешну традицију, а захваљујући томе један је од најпопуларнијих спортова међу млађим генерацијама. Желео бих да честитам нашим спортистима, који су постали узори младим генерацијама јер нас њихов успех чини важним на светској спортској мапи. И овог пута уз помоћ државе, учинићемо све да будемо добри домаћини као и до сада, достојни свог реномеа и имена, да максималном организацијом обезбедимо квалитетне услове како би најбоље светске младе екипе у базену могле да покажу свој максимум. Свесни части која нам је указана и одговорности која нам је поверена, као носиоци врхунских спортских резултата, увек смо спремни на подухвате у погледу постављања највиших стандарда ватерполо такмичења“, рекао је Милорад Кривокапић

Он је свим гостима пожелео да се у Београду осећају као код куће.

„Поручујем им да искористе прилику, упознају наш град и на тај начин најбоље упознају нацију која рађа шампионе. Свим играчима желим право надметање, фер борбе које славе такмичарски дух и пружају публици истинско спортско уживање. Нека трофеј и звање светског јуниорског првака понесе најуспешнија репрезентација, а да прави успех првенства буде победа витештва, спорта и пријатељства“, поручио је за крај Кривокапић.

 

Top