Удовичић на полагању камена темељца за изградњу Научно-технолошког парка Универзитета у Новом Саду

„Поносан сам и срећан што као министар свих младих имам то задовољство и част да данас будем овде, јер сам сигуран да ће историја памтити данашњи дан по великим делима и успесима који ће настати баш на овом месту где се данас налазимо“, рекао је Удовичић.

Ова инвестиција вредна је 12,6 милиона евра, а 2018. године планиран је завршетак изградње објекта од 29 000 квадратних метара, од чега ће 10 000 квадрата бити за учионице и лабораторије Факултета техничких наука, а остатак простора намењен је компанијама које су произашле из тог факултета и које ће ту према предвиђањима запослити око 3 000 нових инжењера.

naucnotehns3

„Наука је у корену успеха једне државе и центри попут овог представљају базу развоја наше земље. Оваквим пројектима показујемо колика је брига свих нас и зато заједно улажемо у знање, да сви млади остану у Србији, јер будућност која припада младима наш је заједнички циљ“, закључио је Удовичић.

Полагању камена темељца присуствовали су и министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник НС Милош Вучевић, декан Факултета техничких наука проф. др Раде Дорословачки, као и представник извођача радова Луиђи Навара.

Top