U toku završni pregovori oko Euro kupa u fudbalu na pesku koji bi trebalo da se održi u Beogradu 2016.

Delegacija UAE posetila je u novembru prošle godine Beograd, tokom trajanja Sajma sporta, kada je potpisan Memorandum o razumevanju u oblastima omladine i sport.

IMG_9400

,,Mnogo toga smo uradili za ovih godinu dana što je pokazatelj dobre saradnje dveju zemalja. Nastavićemo istim tempom i u budućnosti razmenjivati znanja i iskustva u ovim oblastima jer je to ključ napretka. Važno je da imamo zajedničke ciljeve, a to je da, između ostalog,  popularizujemo sport kao način života u svojim zemljama, razvijamo infrastrukturu, a da za mlade obezbedimo jedan zdrav i pozitivan ambijent, da ih povežemo kroz razmene sportista i studenata i da ova saradnja i prijateljstvo sa UAE budu podignuti na još viši nivo“, rekao je Udovičić.

unnamed

On se tokom boravka u UAE sastao i sa potpredsednikom Asocijacije za fudbal na pesku (Beach Soccer Worldwide), koji je takođe i član FIFA odbora za fudbal na pesku, Džonom Kuskom (Joan Cuscó). 

IMG_9412

,,U toku su završni pregovori oko Euro kupa u fudbalu na pesku sledeće godine čiji će Beograd biti domaćin. Očekujem da to bude krajem juna, uskoro ćemo obavestiti javnost o tačnom datumu“, kazao je Udovičić.

Top