У Новом Саду одржана друга Jавна расправа Нацрта закона о изменама и допунама Закона о спречавању допинга у спорту

Данас је у Новом Саду, у амфитеатру Спортског и пословног центра Војводине, одржана друга јавна расправа Нацрта закона о изменама и допунама Закона о спречавању допинга у спорту. Поред помоћника министра за спорт Дарка Удовичића, директорке Антидопинг агенције Републике Србије проф. др Милице Вукашиновић – Весић, проф. др Ненада Ђурђевића, у јавној расправи су учествовали и представници Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Града Новог Сада, Покрајинског завода за спорт и медицину спорта, Спортског савеза Србије, Спортског савеза Војводине, као и представници територијалних и гранских савеза и других спортских организација.

Јавна расправа Нацрта закона о изменама и допунама Закона одржана је прошле недеље у Нишу, а у Београду ће се одржати 17. фебруара.

Доношење новог Светског антидопинг кодекса чије су одредбе ступиле на снагу 1. јануара 2021. године, као и пратеће промене међународних стандарда у области допинга, које је одобрила Светска антидопинг агенција, иницирале су усклађивање борбе против допинга у спорту у Републици Србији у складу са међународним документима.

 

Top