Светско ММА аматерско првенство свечано отворено у Београду

Планетарном ММА шампионату у аматерској конкуренцији домаћин је Србија и град Београд. Светско ММA аматерско првенство које је свечано отворено у београдској Штарк арени у којој ће се борити 550 такмичара из 62 државе од 11. до 17. фебруара 2023. остаће у историји уписано као прво коме је домаћин једна европска земља. Свечаној церемонији отварања овог шампионата присуствовали су министар спорта Републике Србије Зоран Гајић, председник ММА савеза Србије Лука Николић и председник Светске аматерске ММА федерације Керит Браун.

Овом приликом министар спорта Гајић је рекао:

 “Велика ми је част да вас све поздравим и пожелим добродошлицу у име Владе Републике Србије на Светско аматерско првенство у ММА. Задовољство ми је што ће се током наредних седам дана у Београду преко 550 такимичара из 62 државе света борити у мушкој и женској конкуренцији у јуниорској и сениорској категорији. Београд је први европски град домаћин светског првенства у једном од најбрже растућих спортова. Када се погледа које су државе биле домаћини претходних седам шампионата: Сједињене Америчке Државе, Бахреин и Уједињени Арапски Емирати, заиста нам је указано велико поверење. Захваљујући подршци коју спорт добија од Председника Републике Србије Александра Вучића,председнице Владе Ане Брнабић Србија је последњих 10 година била домаћин спектакуларних шампионата у готово свим спортовима. Били смо сведоци обарања рекорда, великих дуела, победа и славља. Сигуран сам да ћемо и наредних дана у Београдској Штарк Арени уживати у узбудљивим борбама. Верујем да ће српска престоница остати у лепом сећању такмичарима, њиховим тренерима, тимовима и навијачима који долазе из свих крајева света. Позивам вас да искористите време између мечева и уверите се у препознатљиво српско гостопримство. ММА је данас један од најатрактивнијих спортова, модеран борилачки спорт који је комбинација многих борбених стилова. Овај спорт краси и велики ферплеј, поштовање међу борцима, поштовање кодекса и публике. Сви љубитељи спорта су добродошли да наредних дана дођу у Штарк Арену и уживају у спектаклу и сјајној организацији. Желим вам свима добре борбе и успешно првенство. Живела Србија!”

Србију ће на турниру представљати 13 репрезентативаца. У јуниорској конкуренцији Анастасија Рајковић, Милица Глишица, Данило Ристић, Милош Ралевић, Огњен Мићовић и Иван Панић, а за сениорски Мартин Милетић, Воја Симичић, Милан Стојиљковић, Вељко Алексић, Џевад Балтић, Стефан Савић и Николија Милошевић. Прве борбе почињу 12. фебруара од 11 часова и током седам дана у Београду бориће се и жене и мушкарци, у јуниорској и сениорској конкуренцији. У јуниорској конкуренцији финала су заказана за четвртак 16. фебруар, док ће финала у сениорској конкуренцији бити одржана 17. фебруара. Борилачки спектакли у Штарк арени не завршавају се затварањем Светског првенства у ММА, пошто ће се у суботу од 19 часова одржати професионалне борбе у оквиру организације ”БРАВЕ ФЦ” из Бахреина.

”БРАВЕ ФЦ” ће угостити борце из Србије, Киргистана, Русије, Бахреина, Пољске, Хрватске, Француске, Азербејџана, Белгије, Египта, Либана и Саудијске Арабије.

Top