Свечано отворен 8. Међународни сајам спорта у Београду

Пред великим бројем посетилаца, спортиста и спортских радника, представника медија и званица, у импозантном амбијенту Хале 1 Београдског сајма свечано је отворен 8. Међународни сајам спорта, традиционална спортскa манифестација на којој ће и ове године бити представљени најзначајнији резултати српског спорта, а најмлађи се упознати са више од 60 спортова које ће презентовати спортски савези.

Након што је хор „Колибри“ отпевао химну „Боже правде“, присутнима су се обратили председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић.

Затим је министар омладине и спорта Вања Удовичић и званично отворио Сајам, истакавши да је то најбоље место где млади људи могу да се определе за неки спорт, окушају у оним мање познатим спортовима, али и да упознају своје идоле.

„Ово је прилика да родитељи доведу децу и да их кроз игру и забаву у 30 активационих зона подстакну да изаберу спорт који им се свиђа. Веома је важно да им од најранијег узраста усадимо љубав према спорту, да им спорт постане свакодневица. Сајам спорта је право место за то“, рекао је Удовичић.

Захвалио се и свим спортистима што нас и нашу земљу представљају у најбољем могућем светлу: „Желим да им поручим да смо поносни на њих. Такође желим да честитам свима који су успели да испуне олимпијску норму за Токио. Улагања у врхунски спорт већа су неко икада, а наши спортисти нас својим максималним залагањем и успесима на борилиштима само подстичу да још више улажемо и обезбедимо им најбоље услове“.

Међу званицама на церемонији отварања били су и високи званичници у Влади Републике Србије, представници дипломатског кора, председници и функционери бројних спортских савеза, спортски стручњаци, као и делегација Опште управе за спорт Краљевине Саудијске Арабије и министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић, са којима је започет богат програм билатералних састанака на овогодишњем Сајму спорта.

 

Top