Сусрет Вучића и Удовичића са представницима Светске и Европске атлетске федерацијe

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић и министар омладине и спорта Вања Удовичић примили су данас представнике Светске и Европске атлетске федерације.

Састанку су присуствовали и председник Светске атлетске федерације Себастијан Коу, први потпредседник Светске атлетске федерације Сергеј Бубка, председник Европске атлетске федерације Свен Арне Хансен, први потпредседник Европске атлетске федерације и председник Асоцијације балканских атлетских федерација Добромир Карамаринов, председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић и директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић.

Премијер Вучић изразио је задовољство што је Србија први пут након шест деценија домаћин међународног атлетског такмичења и нагласио да оваквим спортским догађајима желимо да привучемо не само бројне такмичаре, него и велики број туриста који би тим поводом посетили нашу земљу.

„Желимо да организујемо још више међународних такмичења, да унапредимо спортску инфраструктуру у земљи, повећамо капацитете, обезбедимо много боље услове од других и тако постанемо лидер у региону за припреме спортиста“, истакао је премијер Вучић.

На састанку се разговарало и о организацији дворанског светског првенстава у атлетици 2020. и европског атлетског првенства на отвореном 2024. године, као и о изградњи атлетског стадиона за то европско првенство.

Представници атлетске федерације похвалили су организацију овог такмичења, као и веома модерну дворану. Истакли су да ниједна влада до сада није толико урадила за промоцију  атлетике и спорта, као Влада Србије, и додали да је у претходне три године изграђено десет атлетских стаза и две затворене хале.

Top