Сусрет премијера Вучића и министра Удовичића са српским атлетичарима

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић и министар омладине и спорта Вања Удовичић примили су данас српске атлетичаре Ивану Шпановић, Михаила Дудаша и Лазара Анића, који су учествовали у финалу на Европском атлетском првенству у Београду. 

Премијер се захвалио и честитао спортистима на улозеном труду, посебно Ивани Шпановић на освојеној златној медаљи. Вучић је одао признање руководству Атлетског савеза Србије на одличној организацији као и тренерима на подршци и уложеном труду да њихови такмичари дају максимум на овом европском првенству и свима пруже прилику да уживају и навијају за српске атлетичаре. 

Ивана Шпановић  европска шампионка у скоку у даљ, оборила је национални рекорд, постигла најбољи резулта на свету ове године и освојила златну медаљу. Српска шампионка је својим скоком од 7,24 метара ставила златну круну на европско такмичење које ће Београд и Србија дуго памтити. 

Михаил Дудаш је био на прагу освајања бронзане медаље у седмобоју а Лазар Анић у дисциплини скок у даљ освојио је шесто место.

Састанку су присуствовали и тренери наших најбољих атлетичара, председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић и директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић.

Министар Удовичић је истакао да су сви сјајним резултатима допринели да атлетика, краљица спортова представи Београд и Србију као доброг домаћина.

Top