Србија центар светског школског спорта

Министар омладине и спорта Вања Удовичић учествовао је на форуму „Школски спорт – платформа за здрав начин живота”, а касније званично отвoрио „Школаријаду”, која се по први пут организује и одржава у Србији.

„Србији је припала велика част и одговорност да буде први домаћин највећег спортског такмичења за децу школског узраста на свету. Захваљујем свима који су препознали важност „Школаријаде” на глобалном нивоу и веровали да је Србија поуздан домаћин који може да одговори свим изазовима и захтевима организације, али и да поставити стандарде за убудуће, што ћемо уверен сам, у наредним данима показати. Наша земља системски улаже у усавршавање младих, неговање њихових талената и пуним капацитетима подржава развој и доступност спорта на свим нивоима. Дугогодишњим залагањем дошли смо до позиције лидера у организацији међународних спортских такмичења у региону, на шта смо веома поносни, и одатле потиче и моја увереност да ће сви учесници „Школаријаде” из Србије понети само најлепше утиске”, истакао је министар Удовичић.

Младим спортистима из целог света који учествују на највећем спортском такмичењу за децу школског узраста на глобалном нивоу министар је поручио: „Драги млади спортисти, добро дошли у Србију, земљу спорта и великих шампиона! Овде сте сви победници и зато уживајте на терену, али и ван њега. Спорт је више од такмичења, он спаја и уједињује, и зато поред спортских успеха надам се да ћете из Србије послати снажну поруку пријатељства, поруку да су сви добродошли у нашу спортску породицу, најбољу, највећу и најбројнију на планети која помера границе. Желим вам свима пуно сјајног дружења, осмеха и лепих успомена које ћете понети из наше Србије”.

 

Top