Са младима Врњачке Бање о приликама за младе Савета Европе и Европске Уније

Након вршњака из Ниша, и млади из Врњачке Бање били су у прилици да се 20.06. информишу о томе шта им се од могућности нуди у европском омладинском пољу. Поред младих, представника канцеларије за младе и омладинских удружења, инфо дану присуствовали су и представници удружења Рома, професори, спортска удружења и асоцијација полицајаца – сви они који су у свакодневном контакту са младима и који их даље могу информисати о доступним могућностима.

Поздрављајући присутне, Сања Цветковић, координатор КЗМ Врњачка Бања навела је да коришћење различитих прилика заправо младима из ове средине отвара прозор ка Европи и указала да ће канцеларија за младе бити на располагању младима који буду желели да аплицирају за различите тренинге или програме подршке.

Александра Кнежевић, руководилац Групе за међународну сарадњу, која је уједно присутнима и представила доступне могућности на европском нивоу, изразила је посебно задовољство иницијативом за организовање инфо дана која је потекла са локалног нивоа, наводећи да ће Министарство омладине и спорта пружити подршку свим младим људима заинтересованим да буду део различитих европских активности.

Top