Председник Вучић примио младе спортисте учеснике кампа "Србија те зове 2023"

Председник Републике Србије Александар Вучић примио младе спортисте са Косова и Метохије, из Републике Српске и дијаспоре, који учествују у кампу "Србија те зове 2023".


Преко 200 младих спортиста са КиМ и њихови вршњаци из Републике Српске и региона тренутно бораве у Београду у летњем спортском кампу. Вучић је похвалио кошаркашке репрезентативке и све који су радили са децом, истичући спортски дух као важан за развој добрих људи. Он је подстакао младе да поставе високе циљеве и да се посвете раду и марљивости.

"Драга децо, дивни млади људи, желим да знате колико нам значите и колико нас ваше присуство радује. Овај програм нас већ четврту годину заредом чини поносним, јер долазите у Београд и показујете толику љубав према нашој Србији.
Молим вас да себи не постављате мале циљеве у животу и да увек сањате велике снове. Када сањамо, онда и урадимо све што можемо да те снове остваримо, за себе, за своју породицу и за своју земљу.
Зато гурајте право, снажно и само напред, а ми вас чекамо, знајући да ћете бити бољи и успешнији од нас и да веће богатство од вас немамо. 
Хвала вам децо, видимо се и следеће године, овде, у вашој Србији, која вас бескрајно воли" - рекао је председник Вучић.


Пријему у Палати Србија присуствовао је министар спорта Зоран Гајић, државни секретар Марко Кешељ, шеф кабинета Јован Кнежевић, као и посебни саветник Дејан Бојовић. 

Top