Позив за учешће на Светском форуму за демократију

Светски форум за демократију у Стразбуру годишње је окупљање светских лидера, активиста цивилног друштва, представника пословног сектора, академске заједнице, медија и професионалних група где се расправља о кључним изазовима за демократију широм света. Сви извештаји прикупљени за време Светског Форума за демократију прослеђује се Савету Европе и бројним партнерима у области демократије и демократског управљања.

Трећи по реду Светски форум за демократију одржаће се 3-5. новембра 2014. и фокус ће ставити на питања задобијања поверења младих људи у демократију и институције система, као и преобликовања институција како би се младим људима обезбедио стварни утицај на одлучивање у свим друштвеним областима.

Овом приликом жеља организатора је да позове младе људе да припреме конкретне предлоге за унапређење и остваривање "реалне демократије". Интенција је да се млади људи удаље од проблема, ограничења и фрустрација у вези са дисфункционалношћу демократског система и да се фокусирају на приступ орјентисан ка решењима. С тим у вези, од учесника се очекује да представе своје идеје, искуства и визије у циљу развоја прототипова нових демократија. 300 младих учесника ће бити изабрано од стране Европске омладинске фондације, како би се обезбедила јака омладинска димензија током Форума. 

Уколико желите да учествујете на овом глобалном окупљању, позив за учеснике налази се на линку, док се позив за тренере може пронаћи овде.

Ради бољег информисања, припремљен је и следећи видео:https://www.wevideo.com/hub/#media/ci/199245446 

Светски форум за демократију истаћиће позитивне примере укључивања младих у процесе доношења одлука и стимулисати дијалог између њих, како би се створио замах за шире структурне промене ка демократији у којој млади људи имају израженије право гласа. Стога позивамо и вас да се пријавите и будете део значајних глобалних процеса. Рок за пријављивање је 22. јун 2014.
Top