Позив за омладинску конференцију о образовању за одрживи развој

У оквиру Светске конференције о образовању за одрживи развој 7. новембра 2014. године у Окајами организује се и Омладинска конференција о образовању за одрживи развој, након чега ће омладински делегати бити позвани да наставе учешће на Светској конференцији (Аичи-Нагоја, 10-12. новембар 2014).

Идеја организатора конференције (УНЕСКО) је да се Светском конференцијом обележи крај Декаде образовања за одрживи развој УН-а за период 2005-2014. Учесници конференције ће имати прилику да размењују идеје и искуства и дискутују о начинима како да даље промовишу глобалну едукацију о одрживом развоју.

Позив за учешће на Омладинској конференцији је намењен младим људима од 18 до 35 година. Апликациони формулар за пријаву можете наћи на http://www.unesco.org/new/en/youthconference и послати га на е-маил адресу esd2014@goipeace.or.jp

Поред апликационог формулара, неопходно вам је и писмо препоруке релевантне организације/институције. Изабрани учесници биће обавештени до 15. августа 2014. Организатори ће на основу прикупљених пријава одабрати 50 кандидата који ће учествовати на Конференцији и којима ће бити покривени трошкови превоза, смештаја и исхране.

Рок за пријаву је 1. јун 2014. Више информација можете добити путем е-маил адресеesd2014@goipeace.or.jp

Конференција се организује под покровитељством УНЕСКА, Министарства просвете, културе, спорта, науке и технологије Јапана, Јапанске националне комисије за УНЕСКО, града Окајами и Goi Peace фондације.
Top