Потписан Меморандум о сарадњи у областима омладине и спорта између Србије и Јапана – Настављамо пут успешне сарадње и даље јачамо пријатељске односе

На маргинама Олимпијских игара у Токију састали су се министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић и министар образовања, културе, спорта, науке и технологије Јапана Хагиуда Коићи, и том приликом потписали Меморандум о сарадњи у областима омладине и спорта између Србије и Јапана.

Министар Удовичић је колеги честитао на успешној организацији Олимпијских игара у Токију које протичу као симбол јединства и победе спорта у настојањима да се одговори свим изазовима данашњице и захвалио се на гостопримству.

Потписивање Меморандума потврда је пријатељских односа двеју земаља и досадашње успешне сарадње, која ће се даљом имплементацијом тог меморандума у областима омладине и спорта интензивирати.

„Следеће године обележавамо 140 година дипломатских односа између Србије и Јапана, а потписаним Меморандумом исказали смо обострану спремност да и институционално иницирамо и подржавамо даље повезивање младих и система спорта двеју земаља. Јачање пријатељских веза младих најдугорочније је кроз омладинске и спортске заједничке активности и у будућности. Јапан има богато искуство и примерну традицију у организацији највећих светских омладинских и спортских смотри и тај трансфер искуства и знања на институционалном нивоу од велике је важности, уз велики спектар и других могућих заједничких пројеката у обостраном интересу”, изјавио је министар Удовичић.

Top