Помоћница министра Снежана Клашња на завршном предавању за групу вршњачких едукатора из Панчева

У оквиру пројекта „Вршњачка едукација у спречавању допинга у спорту“ које спроводе удружење Авантура и Антидопинг агенција Србије, две вршњачке едукаторке су одржале обуку за  средњошколце из Панчева, 8.децембра у згради градске општине Панчево.

На скупу су се обратили Снежана Клашња, помоћница министра омладине и спорта, Саша Павлов, градоначелник Панчева, др сц. мед. Милица Вукашиновић-Весић, директорка Антидопинг агенције и директорка средње медицинске школе Светлана Калапиш. Скупу је присуствовало око 100 званица: директори школа, професори физичког васпитања, представници ученичких парламената средњих школа, директори и наставници физичког основних школа као и ученици средње медицинске школе.

Снежана Клашња је истакла да се, захваљујући проактивном раду директорке и подршке Града Панчева, 10 младих прикључилo пројекту који реализuје Авантура у партнерству са Антидопинг агенцијом Србије а финансира Министарство омладине и спорта  и тиме се повећао број вршњачких едукатора и младих који ће проћи обуке о спречавању допинга у спорту.

Циљ пројекта јe да обликује и створи генерацију вршњачких едукатора који одбацују сваку помисао употребе допинг средстава у спорту и који су вољни да предају њиховим вршњацима. Пројекат је модел стварања мреже вршњачке едукације за борбу против допинга у спорту, за подизање свести да су спорт и његове вредности нешто за шта вреди жртвовати своје слободно времене, а пре свега разумевање етичких и моралних вредности поштеног и фер учешћа у спорту. 

Top