Платформа „Jу-рипорт“ ће унапредити комуникацију са младима

Уницефова дигитална платформа „Jу-рипорт“, која ће повећати учешће младих људи у друштву и појачати њихов глас, представљена је данас у Београду.

На промоцији којој је присуствовао велики број младих, присутнима се обратио и министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић и указао на значај ове иновације у Србији: „'Ју-рипорт' видимо као још један добар и ефикасан механизам путем којег ће се унапредити комуникација са омладином, који ће охрабрити младе да изнесу своје мишљење о свим важним темама“.

„Ју-рипорт“ је већ присутан у више од 60 земаља света и користи га око осам милиона и триста хиљада младих људи који то чине анонимно, добровољно и без трошкова.

Уницеф, у којем Министарство омладине и спорта од самог оснивања има драгоценог партнера на плану остваривања квалитетнијег живота деце и младих у Србији, креирао је платформу да би се смањио раскорак између институција и младих и обема странама биле пружене важне информације.

„За садашњост и будућност по мери младих предуслов је да се чујемо, а услов да се разумемо. Ми смо ту да омогућимо све механизме за партиципацију младих у свим аспектима, ово је један од њих, и ја верујем да ћете бити активни и да ћете бити лидери садашњости за још бољу будућност, овде у нашој Србији“, закључио је министар Удовичић.

Top