Отварен камп за децу из дијаспоре “Србија те зове”

Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић присуствовао је отварању кампа за децу из дијаспоре “Србија те зове”. Овај јединствени камп омогућава деци из дијаспоре да стекну везе са Србијом и својим српским идентитетом, а надамо се да ће ова иницијатива подстаћи младе таленте да буду поносни амбасадори своје земље широм света. 


Министар је нагласио да би највише волео да окупљену децу једног дана види у репрезентацији, са грбом Србије.

 
„Прва асоцијација коју видим гледајући вас овде је наслов нашег окупљања „Србија те зове“, а ја бих га можда мало изменио и рекао вама драга децо из дијаспоре - „Србија вас чека“. Једног дана кад порастете гледајте да вам први избор буде да се вратите кући. Tреба да знате  да је Србија земља свих грађана Србије, а нарочито Срба који живе широм земaљске кугле. Био бих најзадовољнији када би се ви одавде вратили у земље и континенте где живите са јасним убеђењем и циљем да ћете једног дана када завршите тамо школе и научите све вештине које треба да научите доћи овде у своју земљу где једино можете осећати срећу и задовољство живота, где је ваша родна груда, где је земља Немањића и где имате будућност захваљујући паметној политици коју води држава Србија, пре свега председеник Вучић" – истакао је министар Гајић. 

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, истакао је да компанија четврту годину заредом подржава камп „Србија те зове“.
 
„Камп је тако конципиран да поред спорта даје могућност деци српског порекла из целог света да се упознају са историјом Србије и да науче нешто о својим коренима, што је јако битно. Верујем да је за многе дечаке и девојчице који су дошли у овај камп важно да виде да иза њих стоји велика, јака, моћна земља, која се налази у узлазној путањи, земља која зна да чува своју историју, свој интегритет и која зна како да штити своју будућност, а будућност су деца“, изјавио је Смирнов и пожелео полазницима кампа да се друже, да уче, да проведу лепо време и стекну нове пријатеље. 

Отварању кампа су присуствовали посебни саветник министра Дејан Бојовић и шеф кабинета Јован Кнежевић. 


 

Top