Отварање Атлетског стадиона у Новом Пазару

 

Данас је, након само две године од почетка радова, отварен мултифункционални Атлетски стадион у Новом Пазару.

„Изузетно ми је задовољство и пуно срце што је краљица спортова данас добила свој дом, и то овде у Новом Пазару, расаднику атлетских талената. Желим да се захвалим свим колегама, целокупној Влади на челу са премијером, који су препознали значај једног оваквог пројекта за спорт Србије и омогућили да, заједно са Новим Пазаром, изградимо један овако користан и леп спортски објекат“, рекао је Удовичић.

Министар се посебно захвалио и свима који су ове две године даноноћно радили на изградњи овог објекта, као и министру Расиму Љајићу који је више него колегијално био ангажован и допринео да се стадион заврши у оптималним роковима и најкватније могуће у сваком сегменту. 

„Изградњом оваквих објеката у  Србији, повећавамо капацитете и омогућавамо не само најбоље услове за наше спортисте, већ улажемо у развој спортског туризма и на тај начин постајемо лидери у региону за припреме спортиста", истакао је Удовичић.

Атлетски стадион је намењен свима, како професионалним спортистима, тако и рекреативцима, што га чини посебно атрактивним и важним за овај део Србије, за овај регион. Захваљујићи овом стадиону Нови Пазар постаје још један од центара спорта у комеће моћи да се одржавају и међународна спортска такмичења, да се организују тренинзи клубова из земље и региона, атлетских националних репрезентација, али и базичне припреме за друге спортове као што су фудбал, кошарка, одбојка, рукомет. Тиме испуњавамо и један од приоритетних циљева који смо поставили, а то је децентрализација спорта.

Top