Округли столови поводом процеса измена и допуна Закона о младима

Након више од две године спровођења Закона о младима, Министарство омладине и спорта је започело процес измена и допуна Закона упућивањем позива свим релевантним актерима који активно спроводе омладинску политику да Министарству доставе своје предлоге и сугестије.

Министарство омладине и спорта је почетком априла удружењима младих, за младе и њиховим савезим, као и канцеларијама за младе упутило позив да дају своје сугестије и предлоге за измене и допуне Закона, али у циљу омогућавања ширег консултативног процеса у којем ће прилику да учествују имати сви заинтересовани, 27., 28. и 29. маја организовали смо округле столове у Новом Саду, Ужицу и Крагујевцу, а предстоје на окгругли столови у Београду 30. маја и Нишу, 2. јуна.

Будући да желимо да чујемо мишљења свих група младих, формалних и неформалних у циљу укључивања шире јавности у процес измена и допуна, овим путем позивамо све заинтересоване који нису били у могућности да присуствују округлим столовима, да своје коментаре доставе попуњавањем упитника доступног на следећем линку. На тај начин ћемо стећи увид у потенцијалне недостатке постојећег Закона о младима и заједнички радити на унапређењу законодавне регулативе у наредном периоду.

Позивамо све заинтересоване да узму активно учешће у овом процесу и да своје коментаре до 5. јуна доставе на имејл адресу omladina@mos.gov.rs.
Top