Одржана 18. седница Савета за младе – Креирамо будућност са младима и за младе

Министар омладине и спорта Вања Удовичић председавао је 18. седницом Савета за младе на којој су чланови разматрали измене и допуне Закона о младима и ревизију Националне стратегије за младе, разговарали о важности вакцинације што већег броја младих и о заједничким активностима за будући период.

Министар је присутне информисао да Министарство спроводи најшири консултативни процес, како би обезбедило широко сагледавање потреба за измене, односно допуне важећег законског оквира. Током досадашњег процеса, урађена је и Упоредна анализа са међународним прописима који регулишу област младих, као и других прописа Републике Србије који су повезани са применом Закона о младима, са фокусом на мобилност и миграције.

„Период између две седнице искористили смо за консултације са младима о њиховим потребама како би све измене и допуне постојећег закона и ревизије Стратегије за младе биле у складу са најширим интересима младих у Србији. Активно радимо на промовисању вакцинације што већег броја младих и данас је једна од главних тема била како да додатно афирмишемо младе да покажу друштвену одговорност и бригу о свом и здрављу свих које воле. У току децембра очекује нас обележавање Међународног дана волонтера и организација међународне омладинске конференције „Укључени, оснажени и повезани млади – стуб одрживог развоја”, па годину завршавамо промовишући највише заједничке вредности на којима омладинска политика почива и у наредну улазимо спремни за нове успехе. Савет за младе је својим радом показао да је једино уз заједнички приступ свим питањима која су у фокусу младих могућ видни напредак. То је оно што нас мотивише да пред нас стављамо веће циљеве и градимо будућност са младима и за младе”, изјавио је министар Удовичић.

Top