Одржан састанак највишег спортског тела Србије са челним људима српског спорта на КиМ

Србија увек и заувек уз свој народ! Србија је кроз векове била изложена струјама светских сила које желе да господаре свим просторима планете у којима имају добоке интересе, пре свега економске, кроз експолатацију природних ресорса, али и политичке кроз утицај из одређене тачке на остатак региона. Србија, богата рудама, водама, поднебље вредних људи са генетским кодом шампиона и хероја, одувек је привлачила стране силе и била поприште њихових ратова. Ништа се није променило на нашем тлу, кроз историју плету се исте приче, исти притисци, исте теме са истим циљем покушавају да сломе кичму нашем народу, али исто тако наш народ остаје веран себи, достојан својих предака, не познаје опцију пораза и храбро и самоуверено иде напред кроз будућност и све оно што она доноси, штитећи брат брата, борећи се за поколења и опстанак народа који броји векове, који је аутохтон и суверен на својој територији.

У Палати Србија министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, државни секретар у Министарству спорта Марко Кешељ, генерални секретар ССС Горан Маринковић, посебни саветник министра Дејан Бојовић и шеф кабинета Министарства спорта Јован Кнежевић имали су састанак са највишом српском спортском делегацијом са територије аутономне покрајине Косова и Метохије.


У име српског спорта на КиМ са члановима највишег спортског тела Србије разговарали су: председник Спортског савеза Косова и Метохије Горан Ковач, потпредседник СС КиМ Синиша Лазић, генерални секретар СС КиМ Иван Димитријевић, председник Фудбалског савеза КиМ Игор Уљаревић и председник Одбојкашког савеза КиМ Никола Радомировић.

Србија и Министарство спорта сваког тренутка су и биће уз свој народ на КиМ. Развој спорта и физичко васпитање је једна од важних активности која ће у будућности добити на интензитету у овом јужном делу наше земље. Уз мир и стабилност, приоритет деловања за добробит нашег народа је констатна обука и рад на здравим навикама нашег становништа, развој спорта у свим његовим аспектима како организационог и тренерског кадра, тако и изградња самих спортиста и будућих асова који ће нас као и сви до сада широм меридијана представљати у најлепшем светлу и бити најбољи амбасадори наше земље. Раме уз раме борба за српски спорт и битка за развој и изградњу јаких снага оних који долазе на шампионски сцену света је пред нама. Закључак састанка је да ће сви бити посвећени заједничком задатку, да ће се сарадња кровних спортских организација Србије и Спортског савеза КиМ подићи на највиши могући ниво као никада до сада, а све у циљу здравља и рађања нових спортских асова наше земље.

„Деца и младост српског становништва на КиМ то заслужују, а ми ћемо предано радити на томе да им створимо све услове за њихов спортски развој и каријерни пут спортисте. Јужна српска покрајина КиМ богата је породицама са великим бројем деце, то је нешто чиме се поносимо, што бескрајно радује и обавезује нас све да уложимо и њих све капацитете којим располажемо. У спорту је уз таленат и знање потребна и жица храбрости без које нема досезања светских висина, а наша деца на КиМ су исконски хероји“ – рекао је министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић.

Top