Њ.Е. aмбасадор Републике Јерменије посетио Министарство спорта

Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић угостио је Њ.Е. амбасадора Републике Јеменије у Србији на нерезиденцијалној основи са седиштем у Прагу Ашота Ховакимијана, који је у радној посети Србији.

Током састанка размотрена су питања развоја српско-јерменских односа у области спорта. Саговорници су констатовали велики потенцијал за проширење билатералних веза, истакли значај интензивирања интеракције, размене искустава између надлежних министарстава и организовања међусобних посета.

Истакнуто је да уз пријатељску везу коју гаје Србија и Јерменија могу да се постигну плодоносни резултати кроз пријатељску размену и сарадњу у различитим областима, међу којима је спортска размена врхунац. Спорт игра велику улогу у нашем животу јер нас одржава здравим, срећним и активним, а доприноси и хармонији међу земљама.

Састанку су присуствовали државни секретар  Марко Кешељ, шеф кабинета Јован Кнежевић и помоћник министра Сектора за међународну сарадњу и европске интеграције Урош Прибићевић.

Заједнички интереси обе земље леже на заједничким спортским камповима, семинарима спортских тренера, као и у трансферу знања у различитим спортским гранама. Припремљен је нацрт Меморандума о сарадњи двеју земаља и очекује се да ће бити потписан у току 2023. године.

Top