Њ.Е. амбасадор Арапске Републике Египат у посети Министарству спорта Републике Србије

Српски министар спорта Зоран Гајић угостио је делегацију амбасаде Арапске Републике Египат коју су чинили: Њ.Е. амбасадор Басел Салах, заменик амбасадора Арапске Републике Египат у Србији Ибрахим Хамза и саветник Ајман Елшеик.

На састанку је потврђено велико пријатељство Србије и Египта које ће у 2023. прославити 115 година дипломатских односа. Спорт као средство за интеракцију међу земљама, плодоносно тло на коме се деле искуства и способности увек је био јака карика пријатељства ове две земље. Договорен је наставак јаке сарадње, као и планови за будућност у којој ће акценат бити на организацији заједничких тренинг кампова: кошаркашких, фудбалских, рукометних репрезентација, као и борилачких спортова. Радиће се и на размени знања и искуства у области науке и технологије примењене у спорту, спортској медицини, борби против негативних појава у спорту.

У инспиративном разговору у коме су учествовали и државни секретар у Министарству спорта Републике Србије Марко Кешељ, помоћник министра Урош Прибићевић и шеф кабинета Јован Кнежевић дошло се до закључка да је улагање у спорт средство за обезбеђивање социо-економског, физичког и менталног благостања садашњих и будућих генерација.

Top