Ministarstvo omladine i sporta pomaže ugroženima

Kabinet ministra omladine i sporta pokrenuo je inicijativu da se svi zaposleni u sportskim i omladinskim organizacijama, stipendisti i nosioci nacionalnih priznanja, u ukupnom sistemu – delatnosti Ministarstva, odreknu jedne dnevnice, odnosno proporcionalnog dela stipendije ili priznanja - u korist postradalih i za saniranje šteta od poplave. 

Na inicijativu ministra omladine i sporta, gospodina Vanje Udovičića, preko ambasada i na lične adrese sprskih sportista u rasejanju upućen je apel da, u okviru svojih mogućnosti, pomognu postradalima u poplavama.

Ministarstvo omladine i sporta ovom prilikom zahvaljuje svim zaposlenima Ministarstva, sportskim ogranizacijama, kancelarijama za mlade, udruženjima mladih i za mlade, sportskim stipendistima i Fondu za mlade talente na trenutnoj reakciji na apel Ministarstva, a posebno onima koji su stavili na raspolganje sredstva, neophodne logističke informacije, smeštajne kapacitete i ljudske snage. 

Najviše zahvaljujemo pojedincima na ličnom učešću u timovima za pomoć u spasavanju, prihvatu stanovništva i odbranu od poplava. Nacionalnim granskim savezima zahvaljujemo na već donetim odlukama o uplatama na nivou saveza na namenske račune Vlade Republike Srbije za pomoć postradalima od poplava.

Sportisti i mladi su i ovog puta prvi pokazali da je pomoć društvu u najtežim okolnostima ona spona koja nas najbolje karakteriše i određuje kao narod.
Top