Министар Удовичић у Пожаревцу – Настављамо да стварамо сигурну будућност кроз обезбеђена радна места

Министар омладине и спорта Вања Удовичић учествовао је на завршној конференцији пројекта „Интегративни приступ оспособљавању младих из осетљивих група за продуктиван живот у социјалној заједници” који спроводи Удружење грађана „Шанса” из Пожаревца, уз подршку Министарства омладине и спорта.

„Кроз различите програме и пројекте обуке које финансира Министарство омладине и спорта за повећање компетенција за запошљивост до сада је прошло 42.700 младих. У оквиру овог пројекта преко 300, а само за последње две године, упркос свим изазовима, 120 младих из осетљивих група је запослено. Заваривачи су веома тражени на тржишту рада, ова обука је заправо и пут ка запослењу и директна шанса младима за стицање нових вештина и побољшање компетенција. Трудимо се да створимо што више услова за запошљавање и самозапошљавање младих, посебно из осетљивих група, у нашој Србији. Поносни смо на све младе људе који су кроз обуку показали висок степен мотивисаности и посвећености, решени да своју и будућност своје заједнице учине сигурном и бољом. Свима који су на прагу нових почетака и радних искустава, честитам на одлучности да не чекају, већ да стварају будућност, желим им пуно среће на том путу, уз молбу да увек теже ка усавршавању и улажу у себе, а ми смо увек ту да их подржимо. Знање и вештине су највећи капитал и за садашњост и за остварење свих циљева у будућности, а Министарство омладине и спорта наставиће да пружа подршку свим програмима и иницијативама која за циљ имају бољи положај младих, њихово оснаживање и напредовање на личном и професионалном плану”, изјавио је министар Удовичић.

Министарство континуирано подржава пројекате кроз које је омогућено да се до сада запосли и самозапосли преко 5.000 младих.

Top