Министар Удовичић у Нишу доделио 196 стипендија

Министар омладине и спорта Вања Удовичић доделио је 196 стипендија најбољим студентима Универзитета у Нишу. Овим чином министар Удовичић, уједно и председник Фонда за младе таленте, наставио је дугогодишњу праксу награђивања изврсности и улагања у образовање највреднијих и најперспективнијих студената. Стипендије износе 30 хиљада динара месечно и додељују се на период од десет месеци.

“Привилегија је бити данас са вама који сте најбољи међу најбољима, који сте показали да циљеви којима тежите и снови које желите да остварите немају алтернативу за вас и да упорношћу, хтењем, радом и одрицањем нема граница које не могу да се пређу на путу ка врхунским, најбољим резултатима. Ми смо ту да вам на том путу помогнемо, да вас охрабримо и подржимо јер ви сте наша садашњост на коју смо поносни и будућност у коју верујемо. Никада немојте одустајати, останите победници сваког дана на свим пољима ”, рекао је овом приликом Удовичић.

Пратећи стратешко опредељење Владе да млади имају што квалитетнију подршку на свим пољима министар Вања Удовичић иницирао је да из године у годину број успешних студената којима држава додељује стипендије расте из године у годину, као и износ стипендија. Стипендије студентима Универзитета у Нишу само су део укупног броја од 1300 стипендија које ће ове године бити додељене на нивоу целе Србије, од којих је 900 за студенте основних, а 400 за студенте мастер студија.

Top