Министар Удовичић У Косовској Митровици уручио стипендије и донирао спортску опрему за основне школе

Министар омладине и спорта Вања Удовичић уручио је уговоре о стипендирању Фонда за младе таленте студентима у Косовској Митровици, којих је данас троструко више у односу на период од пре четири године. Уз министра Удовичића, уговоре за стипендије и поклоне најбољим студентима уручио је и директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, а додели су присуствовали министар за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић и државни секретар у Министарству омладине и спорта Дарко Станић.

“Данас са поносом могу да кажем да је број стипендиста из Косовске Митровице утростручен и да сте баш ви они млади људи Србије за које ниште мање од најбољег није прихватљиво, који су вредни, упорни и истрајни да досегну своје идеале и све циљеве које имамо учине могућим. Ви треба да будете идиоли данашњице, јер ви јесте истински пбедници и јесте мотив свима нама”, казао је министар.

Он је честитао стипендистима и њиховим родитељима који су их, како каже, извели на прави пут, али и професорима у Косовској Митровици који се, према његовим речима, годинама труде да тај Универзитет има већи број студената и стипендиста.

Након свечаног уручења стипендија министар Удовичић и државни секретар  Дарко Станић, са директором Канцеларије за Косово и Метохију, Марком Ђурићем и председником Савеза за школски спорт Србије, Жељком Танасковићем, у сали ОШ “Бранко Радичевић“ уручили су спортску опрему за фискултурне сале за четири школе: ОШ „Бранко Радичевић“ из Косовске Митровице, Техничке школе „Суво грло“ из Србица,  OШ “Свети Сава“ из Клокота и ОШ “Милан Ракић“ из Бабиног Moста.

Донирана опрема за сваку школу састоји се од комплета голова са мрежама, кошева и кошаркашких табли, мрежа за одбојку и 40 лопти за четири спорта. Акција има за циљ да до краја године 15 % фискултурних сала широм Србије добије нову спортску опрему како би ученици могли да имају услове за бављење спортом у складу са најсавременијим стандардима. 

Министарство омладине и спорта у сарадњи са Савезом за школски спорт спроводи акцију донације комплета опреме за школске фискултурне сале у 95 школа у Србији, а данашња донација део је ове велике акције која ће се наставити и ове године за још 60 школа.

 

 

Top