Министар Удовичић састао се са председником Међународне федерације за школски спорт

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са представницима Међународне федерације за школски спорт (ISF), председником Лораном Петринком, замеником председника Робсоном Агујаром, потпредседником Суом Јанчингом, као и генералним секретаром Федерације Јаном Куленом који бораве у Србији поводом Светског школског првенству у баскету 3Х3 које је одржано у Београду. 

Захваливши се на посети представницима Федерације, министар Удовичић је нагласио да је један од кључних циљева Министарства управо мотивација деце да уђу у систем школског спорта и да се као такав још више развија кроз бројна школска и међународна такмичења:

„Србија је ове године, поред овог Светског школског првенства у баскету 3х3, била домаћин три велика европска првенства у каратеу, кајаку и мачевању. Такође смо били организатори Final four-a у кошарци, а следећег месеца смо организатори Светског првенства у подводним активностима. У плану су и друге спортске манифестације намењене младим спортистима. На овај начин желимо да нашој деци, младим генерацијама покажемо да је спорт ствар избора“ .

Састанку су присуствовaли помоћник министра за спорт Дарко Удовичић и Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Републике Србије.

 

Top