Министар Удовичић са председником Светске атлетске федерације Себастианом Коуом

Министар омладине и спорта Вања Удовичић примиo je данас у Палати Србија председника Светске атлетске федерацијe. Себастиан Коу, председник Светске атлетске федерације је у посети Београду поводом међународног такмичења, III Serbian open indoor meeting, који се одржава данаc у Атлетској дворани на Бањици.

На састанку, коме се присуствовали и државни секретар Предраг Перуничић, помоћник министра Дарко Удовичић, председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић и директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић, се разговарало и о томе да Србија добије организацију Сетског дворанског првенства и Европског атлетског првенства на отвореном 2024. године.

Министар Удовичић је истакао да је поносан што је Београд данас домаћин још једног међународног атлетског такмичења и нагласио да организацијом великих међународних такмичења у Србији желимо да привучемо не само бројне такмичаре, него и велики број туриста који би тим поводом посетили нашу земљу.

Председник Светске атлетске федерације, Себастијан Коу изузетно позитивно је оценио уложен труд министра Удовичића у подршци и помоћи за организацју међународних такмичења, као и рад Атлетског савеза Србије. Истакао је да ниједна влада до сада није толико урадила за промоцију  атлетике и спорта, као Влада Републике Србије, што потврђује и одлична организација Европског дворанског првенства 2017. године, али и то да је у претходне три године изграђено десет атлетских стаза, две затворене хале и атлетски стадион у Новом Пазару.

„Желимо да организујемо још више међународних такмичења, да унапредимо спортску инфраструктуру у земљи, повећамо капацитете, обезбедимо оптималне услове и тако постанемо лидер у региону и као организатори великих међународних такмичења и као замља која има одличне услове за припреме спортиста“, истакао је министар Удовичић.

 

 

 

 

 

 

Top