Министар Удовичић са новоименовим амбасадором Мексика – Интензивирање сарадње у областима омладине и спорта најбољи доказ пријатељских односа

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се са новоименованим амбасадором Сједињених Мексичких Држава Њ. Е. Карлосом Феликсом и том приликом разговарао о интензивирању сарадње и размени искустава у областима омладине и спорта.

Министар Удовичић је у име Министарства омладине и спорта изразио најдубље саучешће амбасадору Феликсу поводом  несреће у метроу у Мексико Ситију претходне недеље, у којој је трагично настрадало више особа.

Теме састанка биле су утицај пандемије на спорт и младе у Мексику и Србији и све активности за ублажавање негативних последица које су Владе двеју држава преузимале у претходном периоду. Саговорници су се сложили да су интензивирање сарадње у области спорта и спортског туризма, као и размена примера добре праксе у оквиру омладинског предузетништва и волонтеризма заједнички циљ.

Током конструктивног разговора амбасадор Феликс и министар Удовичић исказали су обострану спремност да се дуга традиција пријатељских билатералних односа додатно ојача у будућности кроз институционално повезивање сектора омладине и спорта двеју земаља.

Top